Curcan cu castane

Printeaza

Curcan cu castane din: castane, lapte, chifla, oua, unt, carne de porc, patrunjel, piper, maghiran, nucsoara, clanina, prine uscate, vin rosu, zahar, cuisoare, ceapa, ciuperci, orez, pasta de tomate, faina, sare.

Ingrediente:Curcan cu castane

  • 1 curcan de 3 kg
  • 600 g castane
  • 150 ml lapte
  • 1 chiflă uscată
  • 2 ouă
  • 70 g unt
  • 200 g carne de porc
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 linguriţă măghiran
  • 1 linguriţă nucşoară
  • 60 g slănină afumată
  • 400 g prune uscate
  • 200 ml vin roşu
  • 2 linguri zahăr
  • 2 cuişoare
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 lingură făină
  • sare

Mod de preparare:

Castanele se coc în cuptor, până crapă coaja. Se curăţă şi se pun la fiert. Apoi se strecoară, se adaugă laptele şi se lasă la fiert, până se obţine un piure. Carnea de porc se macină, se amestecă cu chifla înmuiată în apă, pireul de castane, untul şi ouăle întregi.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Curcanul se sărează bine, apoi se umple cu compoziţia preparâtă, de mai sus. Se prinde cu scobitori şi se acoperă cu felii de slănină. In tavă se pune apă, se adaugă curcanul, se acoperă şi se introduce în cuptor unde se lasă 2-3 ore. Se ia capacul, se îndepărtează slănina şi şe frige în continuare, stropindu-se mereu cu sucul din tavă.

Prunele uscate se înăbuşă în vin roşu, cu zahăr şi cuişoare. Se prăjeşte ceapa mărunţită şi ciupercile, se adaugă orezul şi se pune apă. Se lasă la înăbuşit până se înmoaie orezul. Sosul de la curcan se toarnă într-o cratiţă şi se adaugă sosul de tomate, sare, piper, făină şi se pune într-un vas separat.

Curcanul se aşază pe un platou mare. Lângă el se pun ciupercile, prunele uscate şi pătrunjelul verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.