Cotlet de vitel cu pere si tarhon

Printeaza

Cotlet de vitel cu pere si tarhon din: cotlete de vitel, pere, lamaie, tarhon, unt, ulei, vin alb, sare, piper.

Ingrediente: Cotlet de vitel cu pere si tarhon

  • 4 cotlete de viţel a câte 250 g
  • 4 pere nu prea coapte
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 fir de tarhon proaspăt
  • 70 g unt
  • 1 lingură ulei
  • 200 ml vin alb sec
  • sare şi piper după gust
  • câteva fire de pătrunjel şi ardei gras roşu tăiat cubuleţe pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tarhonul se spală, se rup frunzele de pe tijă, se toacă şi se dau deoparte. Se încălzesc 50 g unt împreună cu uleiul într-o tigaie încăpătoare in care se rumenesc cotletele pe ambele părţi. Se lasă pe foc 5-6 minute, după care se scot şi se păstrează la cald.

Intre timp, perele se curăţă şi se taie pe lungime, îndepărtând seminţele. Untul rămas se topeşte, se toarnă peste pere şi se lasă la scurs pe un şerveţel de hârtie. Vinul alb se pune în amestecul de ulei şi unt din tigaia în care au fost prăjite cotletele şi se lasă pe foc mic până scade la jumătate.

Se adaugă tarhonul tocat şi sucul de lămâie şi se potriveşte de sare şi , piper. Acest sos se toarnâ peste cotletele păstrate la cald. Pe fiecare farfurie se aşază câte un cotlet în jurul căruia se aranjează câte două jumătăţi de pere.

Se ornează cu fire de pătrunjel verde şi ardei gras roşu tăiat în cubuleţe.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.