Galuste de cartofi pentru papricas
PrinteazaGaluste de cartofi pentru papricas din: cartofi, faina, oua, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei.
- 1 kg cartofi
- 100 g făină
- 3 ouă
- sare
- piper
- verdeaţă tocată
- 1 ceapă
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se lasă să se răcească.
Se rad cartofii prin răzătoarea măre într-un vas în care se adaugă făina, ouăle, piperul, verdeaţa tocată/ceapa curăţată şi tocată mărunt, şi sarea. Se frământa bine, până se obţine un aluat, care se lasă 20 de minute să se odihnească.
Se face aluatul sul şi se porţionează în bucăţi rotunde, de mărimea unei nuci. Găluştele astfel obţinute se pun la fiert în apă clocotită, cu puţină sare, 25 de minute. Se scurg de apă şi se folosesc la papricaş.
Pofta buna!