Macaroane cu sunca sau ciuperci din: macaroane, unt, sunca sau ciuperci, cascaval, oua. Ingrediente: 500 g macaroane 3 linguri unt 200 g şuncă sau ciuperci 200 g caşcaval ras 4 ouă Mod de preparare: Se fierb macaroanele 20 de minute, în apă multă, clo-cotindă, cu puţină sare, la foc mic. Se scurg imediat şi […]
Macaroane cu ciuperci si parmezan
PrinteazaMacaroane cu ciuperci si parmezan din: faina, unt, bicarbonat, oua, macaroane, ciuperci, bulion, cascaval, sare.
- 240 g faina
- 120 g unt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 4 oua
- 360 g macaroane
- 180 g ciuperci din conserva
- 3 linguri de bulion
- 120 g cascaval
- sare
Mod de preparare:
Se cerne faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc si inauntru se adauga ouale, bicarbonatul si putina sare.
Se inglobeaza untul in aluat şi se frământă împreună, repede, cu vârful degetelor.
Se întinde o foaie de 1 cm grosime, se taie discuri şi se îmbracă formele de tarte.
Se pun peste aluat câteva boabe de fasole uscată ca să nu se ridice aluatul la copt.
Se aşază formele pe o tavă, care se introduce în cuptor şi se lasă la copt, la foc potrivit, circa 20 de minute.
Macaroanele se fierb în apă clocotită cu sare, se racesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mici.
Intr-o cratiţă, se călesc ciupercile în 60 g de unt, se lasă pe foc până scade sucul, se sting cu bulion şi se mai fierb încă 10 minute. Se amestecă ciupercile cu macaroanele şi caşcavalul ras.
Cu această compoziţie se umplu tartele scoase din forme şi se presară cu caşcaval ras.
Tartele umplute se pun pe o tavă, se dau la cuptor 10 minute şi se servesc cu unt fierbinte deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Macaroane gratinate cu ciuperci
Macaroane gratinate cu ciuperci din: macaroane, ceapa, ciuperci, lapte, oua, smantana de soia, parmezan, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g macaroane integrale 1 ceapă 500 g ciuperci albe 100 ml lapte semidegresat 3 ouă 200 ml smântână de soia 40 g parmezan 1/2 linguriţă nucşoară 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod […]
Pofta buna!