Ciorba de perisoare cu carne de porc si oaie
PrinteazaCiorba de perisoare cu carne de porc si oaie din: carne de porc, carne de oaie, ceapa, zarzavat de supa, orez, ulei, rosii, ou, sare, leustean, patrunjel, zeama de lamaie, piper.
- 600-700 g carne de porc
- 1/2 kg carne de oaie
- 2 cepe
- 400 g zarzavat de supă (morcovi, pătrunjel, ţelină)
- 60 g orez
- 3 linguri ulei
- 200 g roşii
1 ou - sare
- leuştean verde
- pătrunjel verde
- zeamă de lămâie
- piper boabe
- 3l apă
Mod de preparare:
Puneţi la fiert carnea de porc, adăugaţi 3 I apă şi lăsaţi să fiarbă încet, la foc domol, 2 ore.
La sfârşit strecuraţi zeama şi adăugaţi zarzavatul tăiat în cuburi mici. Puneţi perişoarele făcute din carnea de oaie tocată, orez, 1 ou, sare, puţin pătrunjel tocat mărunt şi 2 linguri de ulei. Când perişoarele sunt fierte (se ridică la suprafaţa lichidului) adăugaţî roşiile curăţate şi tăiate.
La sfârşit puneţi verdeaţa şi acriţi cu zeamă de lămâie. La masă se pune, după gust, leuştean.
Pofta buna!