Escalop de vitel a la zingara
PrinteazaEscalop de vitel a la zingara din: pulpa de vitel, sunca de Praga, ciuperci, unt, sos brun spaniol, piper, vin, sare.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de viţel
- 200 g şuncă de Praga
- 300 g ciuperci
- 50 g unt
- 300 g sos brun spaniol
- piper
- 1/2 pahar de vin roşu
- sare
Mod de preparare:
Pulpa de viţel se spală, se taie felii, care se bat cu ciocanul de şniţele. Se sărează feliile de carne, se trec prin făină şi se prăjesc într-o tigaie, în ulei încins. Se scot feliile de carne din ulei şi se pun într-o altă cratiţă.
Se pune peste carne sosul brun spaniol şi vinul. Se taie şunca feliuţe subţiri şi se pune în cratiţa cu carne. Se curăţă ciupercile, se spală, se taie lamele şi se călesc în unt, până scade toţ lichidul. Se adaugă ciupercile. Se potriveşte sosul de sare şi piper şi se pune cratiţa la fie
rt, pe foc mic, 30 de minute.
Pofta buna!
Foarte bun escalopul