Prepelite cu garnitura de castane
PrinteazaPrepelite cu garnitura de castane din: prepelita, muschi de vita, ficat de pasare, ciuperci, paine, ou, coniac, unt.
- 3 prepeliţe
- 200 g muşchi de vită
- 100 g ficat de pasăre
- 50 g ciuperci
- 1 felie mică de pâine
- 1 ou
- 125 ml coniac
- 1 lingură unt
- 50 g stafide
- 1 kg castane glasate (din comerţ)
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prepeliţele se curăţă, se spală şi se usucă bine cu un prosop. Carnea şi ficatul se ţaie în bucăţi mici, se prăjesc un pic în unt, apoi se dau de două ori prin maşina de tocat şi se freacă bine cu pâinea înmuiată şi stoarsă.
Se amestecă şi ciupercile tăiate felii subţiri, ouăle, sarea, piper, coniac şi stafidele spălate. Prepeliţele se pudrează cu sare, piper şi cimbru, inclusiv în interior, apoi se umplu cu amestecul de carne. Se leagă prepeliţele cu aţă subţire şi se pun, una lângă alta, într-o tavă.
Se stropesc cu ulei, se adaugă un pahar de apă, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptor încins. Se coc la foc moderat circa 30 de minute.
După acest timp, se scoate folia, se dă focul mare şi se rumenesc 5-10 minute. Se scot prepeliţele din tavă, iar, din sosul rămas, amestecat cu o lingură de făină, desfăcută cu vin roşu, se prepară un sos brun. Prepeliţele reci se ung bine cu sos brun, apoi cu aspic şi se dau din nou la rece.
Se servesc pe un platou, cu castane glasate, alături de un sos remulade.
Pofta buna!