Drob de miel savuros din: organe si prapure de miel, ceapa, marar, usturoi, patrunjel, oua, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
organe şi prapure de miel
1/2 kg ceapă verde
200 g mărar
100 g usturoi
100 g pătrunjel
4 ouă
200 ml ulei
1 lingură sare
1 lingură piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi foarte bine organele de miel – ficat, plămâni, rinichi, inimă, limbă – şi câteva bucăţi de carne macră. Puneţi prapurele în apă rece. Aşezaţi la fiert măruntaiele în apă cu sare şi luaţi foarte bine spuma ce se formează.
Când acestea au fost fierte şi s-au răcit, amestecaţi ceapa bine curăţată cu usturoiul şi, împreună cu măruntaiele alese, treceţi-le prin maşina de tocat.
Combinaţi apoi mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt cu 3 ouă, adăugaţi sare şi piper după gust. Omogenizaţi tocătura foarte bine.
Cu aceasta umpleţi prapurele şi daţi-i o formă rotundă.
Puneţi drobul într-o tavă unsă cu ulei şi aşezaţi-o în cuptorul fierbinte pentru 25-30 de minute.
Cu 5 minute înainte ca preparatul să fie gata, bateţi cel de-al patrulea ou şi ungeţi-î faţa, ca aceasta să se rumenească.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.