Miel cu rozmarin din: pulpa de miel, mustar, ulei, rozmarin, usturoi, sare, piper, vin alb, cartofi, ou, faina, ceapa verde.
Ingrediente:
1 kg pulpă de miel fără os
2 linguri muştar
1 ceşcuţă ulei
2 linguriţe cu rozmarin uscat
2 căţei mari de usturoi
sare
piper
250 ml vin alb
750 g cartofi
1 ou
1/2 lingură făină
2 fire de ceapă verde
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o şi apoi legaţi-o ca să fie rotundă. Separat, combinaţi muştarul cu ulei, rozmarin, usturoi (mujdei), sare şi piper.
Ungeţi pulpa de miel cu acest amestec, înfăşuraţi-o în foiţă de aluminiu şi lăsaţi-o să se marineze 2 ore.
Puneţi apoi pulpa în tavă şi daţi-o la cuptor la foc potrivit. După 30 de minute turnaţi peste pulpa de miel vin şi mai lăsaţi-o la cuptor 15 minute.
în continuare, pregătiţi chifteluţele astfel: curăţaţi cartofii, daţi-i pe râzătoare, apoi combinaţi-i cu ouă, sare, făină, piper, ceapă verde tocată fin. Din acest aluat prăjiţi în ulei 8 chifteluţe.
Ciolan de miel cu legume din: ciolane de miel, faina, ulei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, piper, cimbrisor. Ingrediente: 4 ciolane de miel, curăţate de grăsime 125 g făină obişnuită 2 linguri ulei de măsline 3 cepe, tăiate în cuburi 125 g morcovi, tăiaţi în cuburi 125 g ţelină, tăiată în cuburi 4 căţei de usturoi 1 […]
Coaste de miel cu piure de cartofi din: coaste de miel, marinada, cartofi mov, smantana, unt, sare, zucchini, vin. Ingrediente: 350 g coaste de miel (8 coaste) marinată din ulei şi ierburi aromatice (usturoi, boia de ardei iute, coriandru, rozmarin, piper, sucul de la o lămâie, 125 g unt, 70 g parmezan, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.