Ciorba greceasca de vitel
PrinteazaCiorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina.
- 1 kg carne de viţel
- 2 cepe mijlocii
- 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină)
- 150 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 50 g orez
- sare
- zeamă de lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă rece cu sare. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi ceapa tocată, apoi tot zarzavatul tăiat în cuburi mici. Puneţi orezul spălat. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, luaţi vasul de pe flacără, combinaţi smântână cu gălbenuşurile şi dregeţi ciorba.
Acriţi preparatul cu zeama de lămâie, presăraţi verdeaţă tocată şi ciorba poate fi servită.
Pofta buna!