Supa din piept de vita si sunca afumata
PrinteazaSupă din piept de vită si sunca afumata din: pipet de vita, carnaciori afumati, sunca afumata, varza acra, cimbru, ceapa, piper, faina, ulei, smantana, boia.
- 700 g piept de vită
- 200 g cârnăciori afumaţi
- 200 g şuncă afumată
- 400 g varză acră
- cimbru
- 1 ceapă
- piper
- 2 l apă
- 1 lingură de făină
- 60 g unt sau ulei
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă boia dulce
- mărar verde
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi egale, sotaţi-le în ulei sau unt cu ceapa tocată, făina şi boiaua, după care le puneţi la fiert cu 2 l apă şi puţină sare. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi varza tăiată julien, şunca şi cârnăciorii tăiaţi în bucăţi mici.
Lăsaţi supa să fiarbă până când carnea este pătrunsă; puneţi smântână, mărarul tocat şi aduceţi preparatul la masă fierbinte.
Pofta buna!