Bors moldovenesc de vitel
PrinteazaBors moldovenesc de vitel din: carne de vitel, patrunjel, morcov, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, patrunjel, ardei, rosii, smantana, sare, bors.
- 1 kg carne de viţel
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
2 cepe - 1/4 varză dulce mai mică
- 1 bucată de sfeclă roşie
- 350 g cartofi
- mărar şi pătrunjel verde
- 2 ardei graşi
- 250 g roşii
- 3 linguri cu smântână
- 1 l borş
- sare
- 3 l de apă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi mici, egale şi puneţi-le la fiert cu 3 l apă şi puţină sare. Luaţi bine spuma, după care puneţi zarzavaturile tăiate în cuburi mici. Când conţinutul este fiert, puneţi roşiile şi borşul fiert separat.
La sfârşit, adăugaţi smântână şi verdeţurile tocate fin.
Pofta buna!