Ciorba de vita taraneasca
PrinteazaCiorba de vita taraneasca din: carne de vita, sare, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, varza, mazare, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare.
- 1 kg carne de vita
- 2 1/2 l apă
- sare
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 500 g cartofi
- 2 ardei graşi
- 300 g roşii
- puţină varză albă (150 g)
- 200 g mazăre şi fasole verde
- 3 linguri ulei
- leuştean verde
- pătrunjel proaspăt
- 1 lămâie zemoasă
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi egale şi puneţi-le la fiert în apă cu puţină sare. Luaţi foarte bine spuma, după care adăugaţi zarzavatul tăiat mărunt şi fierbeţi preparatul în continuare, la foc domol.
Tăiaţi în cuburi mici morcovii, albitura şi ţelina, puneţi-le la călit, împreună cu ardeii graşi şi varza tăiată julien. Tăiaţi cartofii în cuburi, combinaţi-i cu zarzavatul călit şi puneţi totul în vasul cu carne.
Adăugaţi roşiile, fasolea şi mazărea verde. Lăsaţi să mai fiarbă 15 minute. Acriţi ciorba cu zeamă de lămâie şi, la sfârşit, puneţi leuşteanul verde tocat fin.
Preparatul este gata.
Pofta buna!