Ciorba de vita taraneasca

Printeaza

Ciorba de vita taraneasca din: carne de vita, sare, zarzavat, ceapa, cartofi, ardei, rosii, varza, mazare, fasole, leustean, patrunjel, lamaie, sare.

Ingrediente:Ciorba de vita taraneasca

  • 1 kg carne de vita
  • 2 1/2 l apă
  • sare
  • zarzavat de supă
  • 1 ceapă
  • 500 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 300 g roşii
  • puţină varză albă (150 g)
  • 200 g mazăre şi fasole verde
  • 3 linguri ulei
  • leuştean verde
  • pătrunjel proaspăt
  • 1 lămâie zemoasă
  • sare

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi egale şi puneţi-le la fiert în apă cu puţină sare. Luaţi foarte bine spuma, după care adăugaţi zarzavatul tăiat mărunt şi fierbeţi preparatul în continuare, la foc domol.

Tăiaţi în cuburi mici morcovii, albitura şi ţelina, puneţi-le la călit, împreună cu ardeii graşi şi varza tăiată julien. Tăiaţi cartofii în cuburi, combinaţi-i cu zarzavatul călit şi puneţi totul în vasul cu carne.

Adăugaţi roşiile, fasolea şi mazărea verde. Lăsaţi să mai fiarbă 15 minute. Acriţi ciorba cu zeamă de lămâie şi, la sfârşit, puneţi leuşteanul verde tocat fin.

Preparatul este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.