Spinare de vitel cu carne si ciuperci
PrinteazaSpinare de vitel cu carne si ciuperci din: spinare de vitel, carne de porc, ciuperci.
- spinare de viţel de circa 3 kg
- 1 kg carne de porc
- 500 g ciuperci albe
Mod de preparare:
Spinarea de viţel se pune în tavă la cuptor cu foc potrivit. Când s-a rumenit frumos pe toate feţele, scoateţi-i muşchii şi tăiaţi-i în felii mai groase.
Din compoziţia în care s-a fript carnea, pregătiţi un sos cu făină, supă, boia de ardei şi smântână. Napaţi cu acest sos bucăţile de muşchi şi decoraţi-le cu ciuperci albe, tăiate felii, care au fost călite în unt. Decoraţi-le cu măsline şi verdeaţă.
Separat, frigeţi carnea de porc şi treceţi-o prin maşina de tocat împreună cu ciupercile albe. Cu această tocătură umpleţi locul rămas liber prin scoaterea muşchilor. Rumeniţi-o la cuptor.
Aşezaţi friptura pe un platou. Garnisiţi preparatul cu bucăţi de friptură aşezate pe spinarea de viţel umplută, iar în jurul acestuia puneţi mere coapte şi ciuperci. Glasaţi apoi preparatul rece cu aspic.
Separat, aduceţi la masă sos de ciuperci şi maioneză.
Pofta buna!