Piept de vitel cu prune
PrinteazaPiept de vitel cu prune din: piept de vitel, prune, cuisoare, unt, sare, pesmet, oua, zahar, ficat, cartofi, morcovi, faina, supa.
- 1,5 kg piept de viţel
- 250 g prune uscate
- 4 bucăţi cuişoare
- 150 g unt
- sare
- 150 g pesmet
- 3 ouă
- puţin zahăr
- 200 g ficat
- 350 g cartofi
- 350 g morcovi
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri sos de friptură
- 1/4 l supă
Mod de preparare:
Faceţi pe bucata de piept 3-4 tăieturi transversale ca nişte buzunare. Scoateţi sâmburii de la prune, tăiaţi-le în felii subţiri, apoi fierbeţi-le cu apă şi cuişoare măcinate, 50 g de unt şi puţină sare. Când acestea sunt gata, bine scăzute, adăugaţi pesmetul, ouăle şi ficatul sotat.
Cu aceasta compoziţie umpleţi pieptul de viţel, puneţi-l într-o tavă unsă. cu unt sau grăsime, adăugaţi sare şi piper, după care daţi tava la cuptor cu foc domol.
Când pieptul este rumenit, scoateţi-l din tavă şi faceţi sosul cu făină, 2 linguri sos de friptură şi 1/4 l supă.
După numai 5 minute de clocote domoale, tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi mai groase. Puneţi-le pe platou, garnisiţi-le cu piure de cartofi, morcovi natur şi sotaţi cu unt. Stropiţi cu câteva linguri de sos şi restul aduceţi-l în sosieră.
Pofta buna!