Iaurt inghetata cu caspuni, vanilie si biscuiti din: căpşuni, iaurt grecesc, lapte condensat, pastă de vanilie sau extract, smântână pentru frişcă, biscuiţi cu unt, căpşuni deshidratate prin congelare.
Ingrediente:
550 g de căpşuni, codiţele îndepărtate
500 g de iaurt grecesc
1 conservă de 397 g lapte condensat
2 linguriţe pastă de vanilie sau extract
200ml de smântână pentru frişcă
8 biscuiţi cu unt, zdrobiţi (opţional)
2 linguri bucăţi de căpşuni deshidratate prin congelare
Mod de preparare:
Pune 400g de căpşuni în robotul de bucătărie şi pasează-le pentru a obţine un piure fin.
Toacă restul de căpşuni în bucăţele şi pune-le deoparte.
Adaugă iaurtul, laptele condensat şi vanilia în robotul de bucătărie şi reporneşte-l pentru a omogeniza compoziţia.
Toarnă smântână într-un bol şi bate-o pentru a face o frişcă moale.
Adaugă aproximativ o treime din compoziţia cu căpşuni, combină cu mişcări de împăturire, cu ajutorul unei spatule, apoi adaugă restul de compoziţie şi căpşunile tocate şi amestecă din nou.
Toarnă jumătate din această compoziţie într-un recipient pentru congelator, presară deasupra jumătate din bucăţile de biscuiţi, dacă foloseşti, şi jumătate din bucăţile de căpşuni deshidratate, apoi acoperă cu restul de compoziţie, de biscuiţi zdrobiţi şi de căpşuni deshidratate.
Ţine iaurtul la congelator cel puţin 4 ore, pentru a îngheţa
Scoate-l din congelator cu 10-15 minute înainte de a-l servi.
Inghetata cu iaurt si capsuni din: banane, capsuni, iaurt, arahide. Ingrediente: 4 banane mari, decojite, feliate şi congelate 350 g căpşune îngheţate 1 /12 ceşti cu iaurt de căpşune căpşune proaspete, feliate 1/2 ceaşcă cu arahide în coajă, pentru a servi Mod de preparare: Pune bananele, căpşunele şi iaurtul într-un blender şi mixează-le timp de […]
Tort cu iaurt si capsuni din: unt, oua, nuca, zahar, faina, capsuni, frisca, iaurt, gelatina. Ingrediente: 200 g unt 6 ouă 180 g nucă măcinată 200 g zahăr pudră 125 g făină 300 g căpşuni Pentru crema: 200 ml frişcă lichidă 300 g iaurt 100 g zahăr pudră 1 plic gelatină (10 g) Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.