Orez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin
PrinteazaOrez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin din: orez sălbatic, ceapa, praz, legume tocate cuburi (morcov, dovlecel, dovleac, broccoli, vinete, ardei, roşii), supă de pasăre sau legume, stafide aurii, unt, ulei de masline, zahar, cimbru, seminţe de coriandru, sare, muguri de pin, zeama de lamaie, vin alb, chili, mărar, pătrunjel, coaja de lămâi.
Ingrediente:
- 2 căni cu orez sălbatic
- 2 cepe
- 1/2 de fir de praz
- 2 linguri de legume tocate cuburi (morcov, dovlecel, dovleac, broccoli, vinete, ardei, roşii)
- 5 căni cu supă de pasăre sau legume
- 1 ceaşcă cu stafide aurii
- 50 g unt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de zahăr
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă de seminţe de coriandru
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de muguri de pin
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1 ceaşcă cu vin alb
- chili, mărar, pătrunjel, coaja unei lămâi
Mod de preparare:
Căleşte ceapa şi prazul tocate zaruri, în 50 g de unt şi 2 linguri de ulei de măsline, timp de 15 minute, la foc mic, sub capac, împreună cu 2 foi de dafin, o linguriţă de zahăr şi cimbru.
Dă focul mare şi adaugă orezul spălat (ţinut în prealabil 10 minute în apă rece cu 1 lingură de sare, apoi scurs bine de apă), legumele tocate, sare, seminţele de coriandru şi mugurii de pin.
Amestecă bine şi adaugă o ceaşcă cu vin alb demisec, un prai de chili, supa (de pasăre sau de legume) şi stafidele. După primul clocot, dă focul mic şi lasă preparatul pe plită 20 de minute, sub capac.
Ia-l de pe foc, adaugă o linguriţă de unt, mărar, pătrunjel, coaja rasă a unei lămâi şi o linguriţă de suc de lămâie. Acoperă cratiţa cu un prosop timp de 3 minute, apoi serveşte.
Orez salbatic cu legume, stafide si muguri de pin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/orez-salbatic-cu-legume-stafide-si-muguri-de-pin html