Drob de vitel cu ulei de masline
PrinteazaDrob de vitel cu ulei de masline din: maruntaie de vitel, rosii, slanina, telina, ceapa, morcov, vin alb, foi de dafin, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 1 1/2 kg măruntaie de viţel
- 500 g roşii cojite
- 200 g slănină neafumată
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pahar vin alb
- 2-3 foi de dafin
- supă
- 100 g unt
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine măruntaiele (ficat, rinichi, plămân), apoi fierbeţi-le în apă clocotită cu sare, timp de o jumătate de oră.
Separat, căliţi legumele tocate mărunt în puţin ulei. Adăugaţi slănina şi câteva foi de dafin. Puneţi apoi untul, vinul, roşiile decojite, sare şi piper după gust. Scurgeţi măruntaiele de viţel fierte şi puneţi-le în acest sos.
Lăsaţi sosul să se îngroaşă potrivit. Continuaţi fierberea până când măruntaiele capătă frăgezime.
Din când în când adăugaţi supă, astfel ca această compoziţie să nu se lipească de vas.
Pofta buna!