Drob de vitel cu ulei de masline

Printeaza

Drob de vitel cu ulei de masline din: maruntaie de vitel, rosii, slanina, telina, ceapa, morcov, vin alb, foi de dafin, unt, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Drob de vitel cu ulei de masline

  • 1 1/2 kg măruntaie de viţel
  • 500 g roşii cojite
  • 200 g slănină neafumată
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 foi de dafin
  • supă
  • 100 g unt
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi foarte bine măruntaiele (ficat, rinichi, plămân), apoi fierbeţi-le în apă clocotită cu sare, timp de o jumătate de oră.

Separat, căliţi legumele tocate mărunt în puţin ulei. Adău­gaţi slănina şi câteva foi de dafin. Puneţi apoi untul, vinul, roşiile decojite, sare şi piper după gust. Scurgeţi măruntaiele de viţel fierte şi puneţi-le în acest sos.

Lăsaţi sosul să se îngroaşă potrivit. Continuaţi fierberea până când măruntaiele capătă frăgezime.

Din când în când adăugaţi supă, astfel ca această com­poziţie să nu se lipească de vas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.