Coada de vita cu usturoi
PrinteazaCoada de vita cu usturoi din: coada de vita, falca de vita, rosii, ceapa, morcov, telina, usturoi, untura, vin rosu, ulei de masline, sare, piper.
- 1 kg coadă de vită
- 1 bucată falcă de vită
- 250 g roşii
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ţelină mijlocie
- 2 căţei de usturoi
- 50 g untură
- 1 pahar mic de vin roşu
- 1 pahar ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
într-o cratiţă căliţi în untură ceapa, morcovul, usturoiul şi puţin pătrunjel.
Adăugaţi carnea de vită (coada) tăiată în bucăţi potrivite, bine spălate şi presărate cu sare şi piper. Completaţi cu vin.
Lăsaţi carnea să se rumenească frumos şi puneţi miezul de roşii tăiat în cuburi mici.
Acoperiţi cratiţa şi continuaţi să fierbeţi preparatul la foc domol până când carnea devine fragedă şi bine pătrunsă.
Dacă sosul scade prea tare, puneţi 1 cană cu apă şi 1 linguriţă de sare.
Când carnea se desprinde de pe os, puneţi ţelina tăiată în bucăţi de mărimea unui deget.
După alte 20 de minute de fierbere, preparatul poate fi servit.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum se prepara Tocana din coada de vita (VIDEO)
Tocana din coada de vita: Ingrediente: 1 kg coadă de vită 4 morcovi 1/2 rădăcină mare de ţelină 2 cepe mari 5 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline 3 frunze dafin 1 cutie de 400 g roşii în bulion 2 linguriţe bulion 1 l supă de vită 500 ml vin roşu sec 6 […]
Pofta buna!