Friptura de porc cu sos tomat
PrinteazaFriptura de porc cu sos tomat
- muşchi de porc
- usturoi
- piper
- sare
- 3 linguri ulei
- zahăr
- vin
- cimbru
Mod de preparare:
Muşchiul se împănează cu usturoi, se presară sare şi piper, cimbru . Se pune în tavă cu 3 linguri ulei şi se introduce la cuptor la foc potrivit până devine uşor auriu. Cât timp stă la cuptor, se stropeşte friptura din când în când cu ulei din tavă.
Când este aproape gata, se scoate friptura din cuptor, se taie felii potrivit de groase, nu se opreşte în tavă decât o lingură de ulei, iar peste feliile de friptură se pune un praf de sare.
Separat, pe foc, se ard 2 linguri zahăr care se sting cu un pahar şi jumătate de vin alb. Vinul cu zahărul se toarnă peste friptură.
Sos: se face un sos de roşii astfel: la 1 l apă se adaugă 5 linguri (depinde cum se doreşte consistenţa) de bulion, 1 lingură vegeta, piper şi se lasă să fiarbă 10 min., după care se toarnă peste friptură.
Friptura, cu tot cu sos, se introduce la cuptor, până ce scade puţin sosul. Se scoate, se adaugă verdeaţă. Se serveşte caldă cu piure de cartofi sau cartofi natur
Pofta buna!