Rasol de vita cu hrean din: rasol de vita, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitură, ceapa, unt, faina, oţet, smanatana, cartofi, varză, zahar.
Ingrediente:
1,8 kg rasol alb cu oase de vită
sare
piper boabe
50 g hrean ras
250 g morcovi
250 g ţelină
150 g albitură
2 cepe
60 g unt
1/2 lingură cu făină
1 linură oţet de vin
2 linguri smântână
câţiva cartofi
1 varză mică albă
puţin zahăr
Mod de lucru:
Puneţi rasolul cu 5 I apă la fiert şi, când începe să clocotească, luaţi foarte bine spuma.
Puneţi sare şi piper boabe. După 45 de minute puneţi zarzavatul spălat şi tăiat în bucăţi mari.
Lăsaţi vasul pe foc 2 ore să fiarbă încet, lâ foc domol. Când rasolul este fiert, tăiaţi-l în felii, puneţi-l fierbinte pe platou şi garnisiţi-l cu zarzavatul fiert.
Adăugaţi cartofii fierţi şi o bucată de varză fiartă separat.
Pregătiţi un rântaş alb din unt, făină, supă de la rasol; clocotiţi-l 5 minute, combinaţi-l cu hrean ras, smântână, oţet, zahăr, sare.
Acesta este preparatul din rasol.
Supa de la rasol serviţi-o cu diferite garnituri, găluşte, tăieţei, fidea.
Rasol de vita cu mustar din: carne, sare, untura, ulei, ceapa, faina, mustar, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne pentru rasol sare 2 linguri untură ulei pentru prăjit 2 cepe roşii 400 ml ulei 3 linguri făină piper 4 linguriţe muştar Mod de preparare: Carnea se taie felii, care se presară cu puţin piper, se ung […]
Rasol de vita cu sos de usturoi din: carne de vacă, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosie, sare, cartofi, făină, lapte, supă de rasol, usturoi. Ingrediente: 400 g carne de vacă 2 morcovi 2 bucăţi de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe 1/2 ardei gras 1/2 roşie sare Pentru garnitura de cartofi natur: 200 g cartofi sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.