Turendouri napolitane
PrinteazaTurendouri napolitane din: muschi de vita, macaroane, unt, limba, sunca, cascaval, oua, sos alb, dovlecei, marar, vin.
Ingrediente:
- 1,5 kg muşchi de vita
- 200 g macaroane
- 250 g unt
- 50 g limbă fiartă şi afumată
- 50 g şuncă
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- 2 linguri sos alb
- 400 g dovlecei în floare
- mărar verde
- 1/2 pahar de vin rosu
Mod de lucru:
Din macaroane fierte si tăiate faceţi o budincă pe care o combinaţi cu sosul alb, 2 ouă crude, limba şi şunca tăiate julien şi caşcavalul ras.
Daţi-o la cuptor pe baie de aburi, într-o formă unsă cu unt, şi coaceţi-o timp de 35-40 de minute apoi răsturnaţi-o pe un platou.
Turendourile, fripte la tigaie, aşezaţi-le în jurul budincii, garnisiţi cu dovlecei fierţi, căliţi în unt şi presăraţi cu mărar tocat firi.
In tigaia în care au fost fripte turendourile faceţi sosul, adăugând 2 linguri de sos spaniol şi vin.
La masă, aduceţi acest sos strecurat în sosieră.
Pofta buna!