Turendouri frantuzesti
PrinteazaTurendouri frantuzesti din: muşchi de vită, ficat de gasca, crutoane, andive, unt, cartofi.
- 1,5 kg muşchi de vită
- 400 g ficat de gâscă
- 8 crutoane prăjite
- 400 g andive
- 150g unt
- 500 g cartofi
Mod de lucru:
Curăţaţi cartofii şi îndepărtaţi-le o parte din miez (în aşa fel încât să rămână ca nişte păhărele). Fierbeţi andivele 10 minute, după care căliţi-le în unt. Prăjiţi 8 turendouri la tigaie şi puneţi-le pe platou, pe crutoane de pâine.
Tăiaţi ficatul în 8 escalopuri, prăjiţi-le 10 minute în unt şi puneţi-le peste turendouri.
Garnisiţi apoi cu cartofi şi cu andive.
Aduceţi preparatul la masă şi, separat, în sosieră serviţi sosul Madera.
Pofta buna!