Vrabioare florentine
PrinteazaVrăbioare florentine din: vrabioara, spanac, unt, nucşoară, taitei, sunca, telina, sare, piper, faina, sos brun.
- 1,5 kg vrăbioare
- 1 1/2 kg spanac
- 100 g unt
- nucşoară
- 150 g tăiţei de casă
- 60 g şuncă
- 300 g ţelină
- sare
- piper
- 1/2 lingură făină
- 3 linguri sos brun pentru fripturi
Mod de preparare:
Puneţi la fript bucata de carne pentru vrăbioare timp de 30 de minute, în tavă, la cuptor, la foc potrivit.
Din aceeaşi grăsime, faceţi un sos cu făină, supă şi sosul brun; mai lăsaţi să fiarbă 15-20 de minute, apoi strecuraţi-l.
Vrăbioara, frumos rumenită pe toate feţele, tăiaţi-o felii, puneţi-le pe platou şi garnisiţi-le cu ţelină, fasole verde, spanac.
Peste toate strecuraţi sosul; preparatul este gata.
Pofta buna!