Ghiveci de legume cu usturoi si rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper […]
Ghiveci de legume cu patrunjel
PrinteazaGhiveci de legume cu patrunjel din: ceapa, morcov, pătrunjel, ţelină, varză, conopidă, fasole verde, mazăre boabe, ardei graşi sau gogoşari, vânătă, cartofi, dovlecel, roşii mari, pătrunjel verde, ulei, sare.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină
- 100 g varză
- 1 conopidă mică
- 100 g fasole verde
- 100 g mazăre boabe
- 2 ardei graşi sau gogoşari
- 1 vânătă
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 4 roşii mari
- pătrunjel verde
- 200 g ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi legumele. într-o cratiţă mare cu ulei încins se înăbuşe ceapa.
Apoi se aşază pe rând, în funcţie de durata de fierbere a legumelor, morcovul, varza, pătrunjelul, fasolea, mazărea şi restul legumelor, intercalate cu verdeaţă, sare după gust şi deasupra roşiile.
Se adaugă puţină apă călduţă.
Cratiţa, acoperită cu capac, se pune în cuptorul încins şi se lasă să scadă, la foc potrivit. în timpul acesta ghiveciul nu se amestecă, ci doar se mişcă vasul.
Ghiveci de legume cu patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci aromat de legume
Ghiveci aromat de legume din: ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, rosii, conopida, varza, usturoi. Ingrediente: 3 cepe 4 cartofi 4 morcovi 3 dovlecei 2 vinete 1 conopidă 1/2 varză tăiată fin 5 roşii moi 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele şi cartofii, le tai rondele, iar ceapa solzişori. […]
Pofta buna!