Taitei cu nuca, mac si scortisoara
PrinteazaTaitei cu nuca, mac si scortisoara din: tăiţei de casă, nucă, mac, stafide, zahăr, scorţişoară, margarină, rom (sau coniac).
Ingrediente:
- 300 g tăiţei de casă
- 150 g nucă
- 50 g mac
- 4 linguri stafide
- 8 linguri zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 lingură margarină
- 1 linguriţă rom (sau coniac)
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă puţin sărată, potrivit instrucţiunilor de pe pachet.
Separat, se macină nuca, apoi macul. Se amestecă cele două cu zahăr şi scorţişoară.
Stafidele se pun la înmuiat cu puţină apă călduţă şi rom (sau coniac).
Se scurg pastele de apă (fără să fie trecute prin jet de apă) şi se aşază într-un bol mare.
Se adaugă margarina peste pastele fierbinţi şi se amestecă până ce grăsimea e topită.
Peste paste se adaugă amestecul de nucă şi mac, apoi stafidele scurse de apă.
Se amestecă bine preparatul si se serveste cald sau rece.
Taitei cu nuca, mac si scortisoara
Pofta buna!