Curry Indian Cremos – Lamb Korma: O Capodoperă Culinară Autentică din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de garam masala, turmeric, coriandru, chili, iaurt, smantana, migdale, sare, piper. Redescoperiți magia bucătăriei indiene prin Lamb Korma, un curry indian cremos, bogat în arome și texturi. Acest fel de mâncare, profund înrădăcinat în […]
Placinta cu nuca
PrinteazaPlacinta cu nuca din: unt, oua, faina, zahar, esenta de rom, drojdie, lapte, praf de sare, gem de prune, miez de nuca, coaja de lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 2 ouă
- 300 g făină
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură esentă de rom
- 25 g drojdie
- 50 ml lapte
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 1 borcănel gem de prune
- 100 g miez de nucă
- zahăr pudră, pentru decor
- coajă de lămâie, pentru decor
- miez de nucă, pentru decor
Mod de preparare:
Placinta cu nuca: Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, 2-3 linguri lapte cald şi 1 lingură de făină. Laşi maiaua la crescut până îşi dublează volumul.
Adaugi făina, un praf de sare, laptele călduţ in care ai dizolvat restul de zahăr, untul topit, ouăle bătute şi esenţa de rom. Frămănţi până se omogenizează ingredientele crescut. Intinzi aluatul, pui gemul, presari nuca sfărămată şi rulezi.
Aşezi plăcinta într-o tavă de chec şi o dai la cuptor până se rumeneşte. laşi la răcorit, apoi o decorezi cu nucă, zahăr pudră şi coajă de lămâie.
Pofta buna!
Homar la grătar cu unt aromatizat
Homar la grătar cu unt aromatizat din: homar, unt, usturoi, ierburi, sare, piper. Homarul la grătar cu unt aromatizat este o delicatesă culinară ce îmbină savoarea naturală a homarului proaspăt cu aroma bogată a untului și a ierburilor proaspete. Această rețetă simplă și delicioasă pune în valoare dulceața cărnii de homar, oferind o experiență gastronomică […]