Chiftele cu sos
PrinteazaChiftele cu sos din: pulpa de vita, suc de rosii, ceapa, chifla, lapte, ulei, ou, sare, piper.
- 500 g pulpă de vită tocată
- 400 ml suc de roşii
- 1 ceapă albă
- 1 chiflă
- 1/2 pahar de lapte
- ulei pentru prăjit
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Înmoaie chifla în lapte, stoarce-o şi pune-o peste carnea de vită. Adaugă oul, amestecă până se omogenizează compoziţia, apoi potriveşte de sare şi piper.
la din compoziţie şi formează chifteluţe cu mâinile umede. Prăjeşte-le în ulei încins. Scoate-le cu spumiera şi pune-le pe un şervet, să se scurgă excesul de ulei.
Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Căleşte-o în uleiul în care ai prăjit chiftelele, adaugă sucul de roşii, un căţel de usturoi (optional), sare şi piper. Lasă totul să fiarbă la foc potrivit, amestecând până scade.
La servire, toarnă sosul peste chiftele. Dacă ai timp, dă-le la cuptor un sfert de oră, ca să se intrepătrundă aromele.
Chiftele cu sos
Pofta buna!