Reteta zilei: Cocktail mojito cu aroma de capsuni

Printeaza

Cocktail mojito cu aroma de capsuni din: menta, suc de lamaie, piure de capsuni, apa minerala, zahar, limeta. Cocktailul Mojito cu aromă de căpșuni este o variantă rafinată și fructată a clasicului mojito, îmbogățit cu prospețimea mentei și a sucului de lămâie.

Piureul de căpșuni adaugă o notă dulce și vibrantă, complementând perfect aciditatea limetei și oferind o explozie de arome.

Amestecul de zahăr și apă minerală completează această băutură răcoritoare, transformând-o într-un deliciu sofisticat, ideal pentru zilele calde de vară.

 

Ingrediente: 

  • ¼ cană frunze de menta
  • 30 ml suc de lămâie proaspăt
  • 45 gr piure de capsuni
  • 60ml rom alb
  • 2 căpșuni, felii
  • 45 ml apa minerala
  • Ingrediente piure de capsuni:
  • 500gr capsuni
  • 2 linguri de zahăr

Ingrediente pentru garnitura:

  • 1 limeta, felii
  • menta proaspata

 

 

Mod de preparare:

Pregatiti piureul de capsuni. Preîncălziți cuptorul la 170C.

Amestecati căpșunile cu zahăr si puneti intr-un vas de copt.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni

Apoi dati la cuptor pentru 25 de minute.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_02
Lasati sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, apoi se transferă la blender și omogenizati pana obtineti piure.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_03

Strecurati printr-o strecuratoare cu ochiuri fine. Dati la rece aproximativ 1 ora.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_04

Adaugati mentă și suc de lămâie într-un pahar. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati piureul de capsuni și rom.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_05

Se amestecă pentru a se combina. Adaugati capsunile feliate si gheață. Acoperiti cu apa minerala.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_06
Se decoreaza cu limeta si menta si se serveste.

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_07

Cocktail mojito cu aroma de capsuni

Cocktail_mojito_cu_aroma_de_capsuni_07

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Mojito fara Alcool – Mocktail Virgin Mojito

Mojito fara Alcool – Mocktail Virgin Mojito din: frunze de menta, lamaie verde, zahar, gheata, apa minerala, sirop, menta.   Ingrediente Frunze proaspete de mentă (aproximativ 10-12 frunze) 1 lămâie verde (tăiată în pătrățele) 2 linguri de zahăr (sau după gust) Cuburi de gheață Apă minerală sau sifon (aproximativ 1 cană) Opțional: un strop de […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Pofta mi-ai facut 🙂 de Mojito

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.