Rețetă Autentică de Ciorbă de Fasole Verde cu Afumătură – Savoare Tradițională Românească din: fasole verde, afumatura, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper, leustean. Descoperă secretul unei ciorbe de fasole verde cu afumătură delicioasă, o rețetă tradițională românească plină de savoare și arome autentice. Află […]
Focaccia cu ulei de masline
PrinteazaFocaccia cu ulei de masline din: faina, drojdie, zahar, sare, apa, ulei de masline, ulei.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 550 g făină
- 20 g drojdie
- 1 lingurită de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 200 ml apă
- 3 linguri de ulei măsline
- 2 linguri de ulei
Pentru topping:
- caşcaval
- rozmarin uscat
- roşii cherry
- ciuperci
- fenicul
- pătrunjel
- piper negru boabe
Mod de preparare:
Focaccia cu ulei de masline: Amestecă bine 200 g de făină cu zahărul, sarea şi drojdia. Încălzeşte apa cu uleiul, apoi încorporează amestecul de drojdie împreună cu oul. Bate la mixer până se omogenizează.
Scoate într-un vas adaugă treptat restul de făină. Toarnă uleiul de măsline şi frământă. Acoperă cu folie şi lasă la loc cald 30 de minute. Aşază aluatul pe blat, dă-i formă circulară, crestează-l să obtii patru sferturi.
Pune focaccia într-o tavă rotundă. Înfige felii de ciuperci pe un sfert, roşii pe altul, fenicul, iar pe al patrulea o felie de caşcaval şi rozmarin uscat. Stropeşte cu ulei de măsline şi coace 30 de minute.
Sfat: Pentru a obtine o focaccia autentic italienească, fragedă în interior şi crocantă la coajă, lasa aluatul să crească în tavă în jur de 30 de minute înainte de a da la cuptor.
Pofta buna!
Rețetă Autentică de Ciorbă de Fasole Verde cu Afumătură – Savoare Tradițională Românească