Tarta cu peste alb
PrinteazaTarta cu peste alb din: aluat, faina, cod, usturoi, ulei, sare, branza de vaci, branza de capra, oua, ulei, marar, cimbru.
- 1 foaie aluat foitaj
- 1 praf făină
- 200 g cod
- 4-5 căţei usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 praf sare
- 200 g brânză de vaci scursă
- 3-4 linguri brânză rasă de capră
- 3 ouă
- ulei, pentru uns forma
- mărar
- cimbru uscat
Mod de preparare:
Incingi uleiul şi căleşti usturoiul feliat, apoi adaugi codul tăiat cuburi. Laşi 2 minute şi dai deoparte pe şerveţele absorbante.
Dai cu ulei o formă de tartă şi o presari cu făină. Intinzi aluatul şi pe marginile tăvii, apoi îl înţepi cu o furculiţă.
Separat, amesteci brânza de vaci cu cea de capră, adaugi ouăle bătute, dacă e nevoie presari foarte puţină sare şi pui peştele.
Torni în forma pregătită şi dai la cuptorul încins aproximativ 20 de minute. Serveşti presărată cu cimbru şi cu mărar.
Tarta cu peste alb
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu peste