Prajitura usoara

Printeaza

Prajitura usoara din: faina, zahar, oua, sare, cacao, zmeura, unt.

Ingrediente:Prajitura_usoara

Pentru blat:

  • 220 g făină
  • 220 g zahăr
  • 7 ouă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 2 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 1 kg smântână 30% grăsime
  • 150 g zahăr
  • 300 g zmeură
  • 50 g cacao
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu sarea şi zahărul aproximativ 30 de minute, până când amestecul îşi triplează volumul. Amesteci făina cu pudra de cacao şi o torni în ploaie în compoziţia cu ouă, ameste­când continuu. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până se rumeneşte.

Este important ca în timpul coacerii să nu deschizi uşa cuptorului, iar când blatul este gata, îl laşi să se răcească în cuptor cel puţin 30 de minute.

Pentru cremă, baţi smântână cu zahărui până obţii o cremă densă. Aşezi blatul pe o tavă, pui zmeura, apoi crema şi presari cacaua. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore înainte să o ser­veşti.

 

Prajitura usoara

Prajitura_usoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.