Piept de curcan umplut cu alune
PrinteazaO reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa.
Ingrediente:
- 700 g piept de curcan
- 300 g alune
- 250 g sunca
- 1 ou
- miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
- nucsoara
- 100 g bacon
- 1 legatura patrunjel
- 4-5 cepe
Mod de preparare:
Tai carnea in asa fel incat sa obti o bucata cat mai intinsa pe care o presari cu sare si piper. Maruntesti alunele cat mai mult.
Treci sunca prin masina de tocat impreuna cu miezul inmuiat si bine presat si in tocatura adaugi o treime din alunele maruntite, sare, piper, nucsoara, oul.
Acoperi carnea cu acest ameste, rulezi si invelesti rulada cu feliile de bacon. Legi cu ata de bucatarie si prajesti pe toate partile.
Apoi, asezi rulada intr-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curatata si taiata in patru, pui apa si, eventual, o lingura de condiment.
La final, adaugi alunele ramase amestecate cu 1 lingurita de unt si 1 lingurita de faina. Lasi la cuptor inca 10 minute. Aduci la masa cu piure de cartofi, orez sau cartofi nature.
Pofta buna!