Tort racoritor cu pepene
PrinteazaTort racoritor cu pepene din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, cacao, nuca, praf de copt, gem, pepene verde, gelatina, fulgi de migdale.
Stiai că… agricultorii japonezi au găsit o nouă modalitate de atrage clienti din toate colturile iumii? Astfel, ei au inventat pepenele pătrat. Fructele zemoase capătă această formă pentru că sunt ţinute într-o cutie specială, pătrată.
Pentru blat:
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g unt
- 4 ouă
- 100 g zahar
- 150 g făină
- 25 g cacao
- 100g miez de nucă
- 1 linguriţă rasă praf de copt
Pentru umplutură:
- 200 g gem
- 4 felii mari de pepene verde
- 1 plic gelatină
Pentru decor:
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata pe baie de aburi, dai deoparte, adaugi unt tăiat cubuleţe şi mixezi. Separi albuşurite de gălbenuşurt şi baţi albuşurile spumă cu zaharul. Incorporezi gălbenuşurile pe rând şi mixezi in continuu. Pe un blat, mărunţeşti miezut de nucă.
Combini crema de ciocolată cu albuşurile, după care pui praful de copt amestecat cu făina cemută. La adaugi cacaua miezul de nucă si amesteci.
Pui compozitia obţinuta într-o tavă tapetată cu pereţii detaşabili. Dai la cuptor 35 de minute sau până trece testul scobitorii. Aşezi blatul pe o suprafaţă netedă şi aştepţi să se răcească, apoi îl tai în două. Ungi prima felie de tort cu gem, pui şi cel de-al doilea blat şi întinzi restul de gem.
Tai pepenele cubuleţe, îndepărtezi sâmburii şi le aşezi pe ultimul blat de tort. Separat, prepari gelatina conform instrucţiundor de pe ambalaj şi o torni peste bucăţile de pepene. Decorezi cu migdale şi dai la frigider pentru câteva ore.
Tort racoritor cu pepene
Pofta buna!