Placinta la tigaie cu legume din: faina, unt, ou, ulei, vanata, ardei, spanac, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt un ou o lingură apă un praf sare Pentru umplutură: o vânătă un ardei gras roşu 250 g spanac decongelat o ceapă 2 linguri ulei 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă […]
Placintele la tigaie
PrinteazaPlacintele la tigaie din: faina, apa, iaurt, bicarbonat, ulei, sare, piept de pui, ceapa, morcov, smantana, piper.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 100 ml apă
- 140 ml iaurt
- 1/2 lingurită bicarbonat
- 3 linguri ulei
- sare
Pentru umplutură:
- un piept de pui
- o legătură ceapă verde
- un morcov
- o ceapă
- 2-3 linguri smântână
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă toate ingredientele şi se lasă la crescut 30 de minute.
Pieptul de pui se pune la fiert cu morcovul şi ceapa, 20 de minute.
Se trec toate prin masina de tocat si se amestecă cu ceapa verde tăiată mărunt, smântâna, sare si piper.
Aluatul se împarte în 8 bile care se întind în foi mici de 10 cm diametru.
Pe fiecare jumătate de foaie se aşază umplutură si se acoperă cu cealaltă jumătate.
Se prăjesc în ulei încins şi se scot pe servete de hârtie.
Placintele la tigaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta la tigaie cu peste
Placinta la tigaie cu peste din: faina, ou, ulei, sare, cod, unt, lapte, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină un ou 60 ml ulei 60 ml apă un praf sare Pentru umplutură: 500 g cod decongelat 50 g făină 50 g unt 300 ml lapte o ceapă sare piper Mod de […]
Pofta buna!