Legume inăbuşite la tigaie

Printeaza

Legume inăbuşite la tigaie

Legume inăbuşite la tigaie

Ingrediente:

  • 500 g cartofi roşii, fierţi
  • 1 gulie
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 g fasole verde (din conservă sau opărită)
  • 2-3 linguri unt
  • sare şi
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 2 linguri praz, tăiat rondele

Mod de preparare:

Se foloseste un vas adânc, neaderent, la foc mic şi acoperit cu capac de mărime porivită.

Curăţă cartofii de coajă şi taie-i în sferturi. Curăţă gulia şi tai-o în bucăţi. Curăţă morcovii şi taie-i în felii groa­se. Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi.

Curăţă fa­solea verde şi tai-o în două. Intr-un vas neaderent, încinge untul şi căleşte ceapa, morcovul şi gulia, la foc potrivit, timp de opt minute, amestecând din când în când.

Adaugă cartofii şi fasolea verde şi continuă să sotezi, timp de opt minute. Ase­zonează cu sare si piper negru proaspăt măci­nat. Presară inelele de praz şi serveşte.

Legume inabusite la tigaie

Legume inabusite la tigaie1.jpg Legume inabusite la tigaie2.jpg Legume inabusite la tigaie.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.