Pui rumenit la cuptor
PrinteazaPui rumenit la cuptor din: pui, lamaie, cimbru, ulei de masline, portocala.
- 1 pui de circa 1,3 kg
- 1 lămâie
- 6 crenguţe de cimbru
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 portocală
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Pune lămăia şi 4 crenguţe de cimbru în cavitatea/interiorul puiului. Presară puiul cu sare şi piper şi unge cu ulei.
Presară cimbrul rămas pe deasupra. Aşază puiul în vasul rezistent la cuptor şi toarnă 150 ml apă; pune portocala de jurimprejur. Dă la cuptor 20 min.
Micşorează temperatura la semnul 3/160°C şi continuă să ţii la cuptor 1 oră sau pănă cănd carnea se pătrunde. Testează să vezi dacă e făcut: fă o crestătură in partea cea mai groasă şi dacă zeama care se scurge e limpede inseamnă că friptura e gata.
Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă deoparte să se odihnească 10 min inainte de a porţiona şi servi.
Pui rumenit la cuptor
Pofta buna!