Tort spuma cu capsune
PrinteazaTort spuma cu capsune din: zahar, oua, esenta de vanilie, faina, capsune, foi de gelatina, lapte de cocos.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 185 g zahăr tos
- 3 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 75 g făină integrală
Pentru spumă:
- 300 g câpşune, curăţate, plus pentru ornat
- 75 g zahăr tos
- 3 foi de gelatină, înmuiată în apă caldă
- 400 ml lapte de cocos, congelat timp de 1 oră
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge şi tapeteaazâ cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 23 cm.
Bate ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie până când compoziţia se leagă ca o panglică.
Incorporează făina cu mişcări delicăte şi apoi toarnă compoziţia în formă. Dă la cuptor 12-15 min, până când se pătrunde şi devine elastică.
Lasă să se răcească în formă 5 minute şi apoi lasă să stea pe grătar metalic ca să se răcească complet.
Pentru a prepara spuma, amestecă căpşunele cu vanilia şi zdrobeşte pentru a obţine un piure.
Pune pe foc cu zahărul, adaugă gelatina şi amestecă pentru a sedizova. Lasă să se răcească.
Scurge apa din laptele de cocos şi bate frişca rămasă, apoi combină cu piureul rece şi toarnă deasupra blatului.
Nivelează suprafaţa şi dă la rece 4-6 ore sau peste noapte.
Tort spuma cu capsune
Pofta buna!