Tort cu struguri si crema de branza

Printeaza

Tort cu struguri si crema de branza din: biscuiti, unt, gelatina, crema de branza, lamaie, lapte condensat, struguri, menta.

Ingrediente:Tort_cu_struguri_si_crema_de_branza

Pentru baza:

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 100 g unt

Pentru topping:

  • 4 foi de gelatină
  • 300 g cremă de brânză nedegresată
  • coaja rasă fin şi sucul de la o lămâie
  • 397 g lapte condensat la conservă
  • 250 g boabe de struguri roşii şi albi, înjumătăţite

Pentru decor:

  • boabe de struguri înjumătăţite
  • frunze de mentă
  • o tavă de tort cu marginile detaşabile, tapetată cu foaie de copt

 

Mod de preparare:

Pentru a face baza, sfărâmă biscuiţii şi amestecă-i cu untul. Pune amestecul în tava de tort şi presează bine, într-un strat uniform. Lasă tava deoparte, la rece.

Pentru a face toppingul, înmoaie foile de gelatină într-un bol cu apă rece (cantitatea de apă nu este importantă). Bate crema de brânză cu coaja şi sucul de lămâie până când amestecul devine fin, apoi încorporează şi laptele condensat. Scoate gelatina din apă şi înlătură excesul de umezeală, apoi topeşte gelatina, fie în cuptorul cu microunde, fie într-un bol aşezat deasupra unei oale cu apă fierbinte. Adaugă gelatina în amestecul de brânză şi amestecă rapid.

Pune cu lingura jumătate din compoziţie în tava de tort şi aşază deasupra strugurii. Toarnă compoziţia rămasă deasupra şi nivelează suprafaţa. Lasă tortul la frigider timp de câteva ore, sau peste noapte, pentru a se întări.

Pentru a servi, scoate tortul pe un platou şi îndepărtează hârtia de copt. Decorează cu struguri şi câteva frunze de mentă, după preferinţă.

 

Tort cu struguri si crema de branza

Tort_cu_struguri_si_crema_de_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.