Dovlecei cu verdeata in saramura
PrinteazaDovlecei cu verdeata in saramura din: dovlecei, patrunjel, marar, telina, sare, gheata.
- 1 kg dovlecei
- pătrunjel verde
- mărar verde
- frunze de ţelină
- sare
- cuburi gheaţă
Mod de preparare:
Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm.
Pune pe foc o cratiţă cu apă cu sare. Când clocoteşte, adaugă feliile de dovlecei şi lasă-le 3 minute. Scoate-le cu o spatulă şi bagă-le într-un vas cu apă foarte rece şi cu cuburi de gheaţă. Ţine-le cinci minute, apoi scoate-le cu grijă.
Aşază pe fundul borcanului un strat de verdeaţă (frunze de pătrunjel, mărar şi ţelină), apoi dovlecei şi tot aşa până la buza vasului. Completează cu apa în care au fiert, pune, pentru siguranţă, o jumătate de aspirină şi leagă bine cu celofan.
Sterilizează borcanele pentru o jumătate de oră.
Dovlecei cu verdeata in saramura
Pofta buna!