Cozonac glazurat umplut cu nuca
PrinteazaCozonac glazurat umplut cu nuca din: faina, unt, oua, smantana, drojdie, lapte, zahar vanilat, ciocolata, alune.
Ingrediente:
- 1/2 kg faina
- 150 g unt
- 1 galbenus
- 4 linguri smatana
- 20 g drojdie dizolvata in 4 linguri lapte caldut
- 2 ling. lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 200 g coicolata cu 70% cacao
- 50 g alune nesarate
Ingrediente umplutura:250 g miez de nuca maruntit, 100 g cacao, 100 ml lapte, 200 g zahar tos
Mod de preparare:
Amesteci tpate ingredientele pentru aluat si framanti aluatul pana ce devine elastic.Il lasi sa se odihneasca 30 de minute.
Te ocupi de umplutura pentru care clocotesti laptele cu zaharul si asa, fierbinte, il torni peste nuci.
Amesteci foarte bine pana obti o crema omogena in care pui cacaua. Intinzi aluatul in foaie cat mai subtire si pui umplutura de nuca in strat cat mai subtire si cat mai uniform.
Rulezi si pui cozonacul in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. II lasi sa mai creasca 15 minute si il dai la copt.
Il lasi sa se raceasca in tava si numai dupa ce este complet racit il acoperi cu ciocolata topita si-1 decorezi cu alunele maruntite in masina speciala de nuci sau cu sucitorul, ori cu o sticla.
Pofta buna!