Bors rusesc cu vita, sfecla si smantana
PrinteazaBors rusesc cu vita, sfecla si smantana din: carne grasă de vacă, rosii, morcov, rădăcină de pătrunjel, ardei gras, ceapa, sfecla-rosie, varza dulce, smantana, bors, marar, patrunjel, piper, sare.
Ingrediente:
- 700 g carne grasă de vacă
- 500 g roşii
- 1 morcov mic
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 sfeclă-roşie
- 1 varză dulce
- 200 g smântână
- 1 l borş
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spăl carnea, o tai în bucăţi şi o pun la fiert în apă. Adun spuma de câte ori este nevoie, adaug puţină sare şi las pe foc până când carnea e aproape fiartă.
Adaug sfecla, ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, toate tăiate ca tăiţeii. Las să dea în câteva clocote şi pun ardeiul tăiat felii subţiri şi varza tocată fin.
Separat, opăresc roşiile, le curăţ de coajă, le tai cubuleţe şi le adaug în supă peste celelalte legume.
Potrivesc de sare şi piper, acresc cu borş după gust, acopăr şi opresc focul numai după ce legumele s-au pătruns bine.
La final, adaug verdeaţa tocată. Borşul rusesc se serveste musai cu smântână.
Bors rusesc cu vita, sfecla si smantana
Pofta buna!