Prajitura cu branza, dulceata si nuci
PrinteazaPrajitura cu branza, dulceata si nuci din: margarină, zahar, oua, praf de copt, faina, branza de vaci, smantana, zahăr vanilat, dulceaţă de fructe de pădure, nuci, esenţă de rom.
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 1 cană cu zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 700 g făină
- 350 g brânză de vaci
- 100 g smântână
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 1 borcan cu dulceaţă de fructe de pădure
- 100 g nuci
- 1 fiolă cu esenţă de rom
Mod de preparare:
Intr-un castron, frec energic margarina cu zahărul şi gălbenuşurile, după care încorporez făina amestecată cu praful de copt.
Frământ toate aceste ingrediente până obţin un aluat potrivit de tare. Opresc un sfert din aluat, iar restul îl întind cu mâna într-o tavă tapetată cu ulei şi făină.
Pun pe toată suprafaţa brânza de vaci frecată cu smântână, esenţa şi zahărul vanilat, apoi dulceaţa amestecată cu nucile tocate.
Iau aluatul oprit şi îl frământ cu o lingură, două cu făină, să fie un pic mai tare, apoi îl rad peste gem.
Las la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute. Tai prăjitura numai după ce s-a răcorit.
Prajitura cu branza, dulceata si nuci
Pofta buna!