Carnati cu piure de pastarnac si mere
PrinteazaCarnati cu piure de pastarnac si mere din: carnati, cartofi, pastarnac, mere, lapte, unt, sare, piper, nucsoara, paturnjel, chutney de merisoare.
- 8 cârnaţi de porc
- 400 g cartofi decojiţi şi tăiaţi în bucăţi
- 400 g păstârnac decojit şi tăiat în bucăţi
- 2 mere decojite, curăţate de cotor şi tăiate mărunt
- 100 ml lapte
- 50 g unt
- sare şi piper proaspăt măcinat
- 1/2 linguriţă cu nucşoară măcinată
- 3 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
- 4 linguriţe cu chutney de merişoare şi ceapă roşie caramelizată
Pentru servit:
- 1 măr feliat orizontal (opţional)
- 4 frunze de pătrunjel (opţional)
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 200°C. Pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor. Aranjează carnaţii la distanţă în tavă. Lasă la cuptor timp de 30 minute, întorcându-i o singură dată, până devin maronii.
Intre timp, pune cartofii, păstârnacul şi merele într-o oală cu apă sărată.
Pune capacul şi las-o pe foc să fiarbă încet, timp de 15 minute.
Scurge legumele. Lasă-le în oală pe foc, fără apă, timp de un minut. Adaugă laptele şi untul. Stinge focul. Zdrobeşte merele, cartofii şi păstârnacul până se transformă într-o pastă fină.
Asezonează cu sare şi piper şi adaugă nucşoara şi pătrunjelul. Serveşte piureul cu cârnaţi şi chutney de merişoare şi ceapă roşie caramelizată.
Intr-o tigaie antiaderentă găteşte feliile de măr timp de 1 minut, până se pătrund şi devin aurii. Pune feliile în farfurie şi decorează cu frunze de pătrunjel, dacă doreşti.
Carnati cu piure de pastarnat si mere
Pofta buna!