Carnati cu piure de pastarnac si mere

Printeaza

Carnati cu piure de pastarnac si mere din: carnati, cartofi, pastarnac, mere, lapte, unt, sare, piper, nucsoara, paturnjel, chutney de merisoare.

Ingrediente:Carnati_cu_piure_de_pastarnat_si_mere

  • 8 cârnaţi de porc
  • 400 g cartofi decojiţi şi tăiaţi în bucăţi
  • 400 g păstârnac decojit şi tăiat în bucăţi
  • 2 mere decojite, curăţate de cotor şi tăiate mărunt
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriţă cu nucşoară măcinată
  • 3 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • 4 linguriţe cu chutney de merişoare şi ceapă roşie caramelizată

Pentru servit:

  • 1 măr feliat orizontal (opţional)
  • 4 frunze de pătrunjel (opţional)

 

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 200°C. Pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor. Aranjează carnaţii la distanţă în tavă. Lasă la cuptor timp de 30 minute, întorcându-i o singură dată, până devin maronii.

Intre timp, pune cartofii, păstârnacul şi merele într-o oală cu apă sărată.
Pune capacul şi las-o pe foc să fiarbă încet, timp de 15 minute.

Scurge legumele. Lasă-le în oală pe foc, fără apă, timp de un minut. Adaugă laptele şi untul. Stinge focul. Zdrobeşte merele, cartofii şi păstârnacul până se transformă într-o pastă fină.

Asezonează cu sare şi piper şi adaugă nucşoara şi pătrunjelul. Serveşte piureul cu cârnaţi şi chutney de merişoare şi ceapă roşie caramelizată.

Intr-o tigaie antiaderentă găteşte feliile de măr timp de 1 minut, până se pătrund şi devin aurii. Pune feliile în farfurie şi decorează cu frunze de pătrunjel, dacă doreşti.

 

Carnati cu piure de pastarnat si mere

Carnati_cu_piure_de_pastarnat_si_mere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.