Crostata cu orez
PrinteazaCrostata cu orez din: aluat, unt, dovlecel, praz, orez, ou, cascaval, lapte, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g aluat foietaj (1 foaie)
- 25 g unt
- 1 dovlecel
- 1 fir de praz
- 100 g orez fiert
- 2 ouă
- 50 g caşcaval ras
- 150 ml lapte
- sare şi piper
Mod de preparare:
Intinde aluatul într-o foaie de tartă. Dă la rece 30 de minute, apoi coace 15 minute (pune deasupra o foaie de copt, apoi aşază boabe de fasole, ca aluatul să nu se umfle).
Incinge o tigaie, adaugă untul, prazul rondele şi dovlecelul răzuit şi scurs. Potriveşte de sare şi piper.
Când a scăzut, ia de pe foc şi încorporează orezul fiert. Separat, bate ouăle cu laptele, un praf de sare şi adaugă caşcavalul.
Toarnă-le peste orezul cu legume şi amestecă. Pune compoziţia peste aluatul din tavă.
Dă 40 de minute la cuptor, până când se rumeneşte.
Crostata cu orez
Pofta buna!