Fantezie cu bezea
PrinteazaFantezie cu bezea din: ciocolata menaj, lapte, blaturi de bezea, smantana, oua, zahar pudra, portocale.
Ingrediente:
- 200 g ciocolata menaj
- 3 linguri de lapte
- 2 blaturi de bezea
- 25 cl smantana lichida foarte rece
- 6 galbenusuri
- 120 g de zahar pudra
- portocale confiate
Mod de preparare:
Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.
Pui vasul cu amestecul de zahar sa fiarba la bain-marie timp in care amesteci pana vei obtine o crema de consistenta smantanii.
Tragi de pe foc si lasi sa se odihneasca inainte de a adauga ciocolata topita. Amesteci bine apoi.
Bati smantana bine si incorporezi in compozitie. Torni toata compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie de copt, intercaland bucatile de bezea.
Dai la congelator o ora, dupa care lasi la frigider pana la momentul servirii cind oferi invitatilor felii decorate cu portocale confiate.
Pofta buna!