Oua portugheze delicioase
PrinteazaOua portugheze delicioase din: rosii, oua, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, ciuperci, pesmet, parmezan.
- 6 roşii mari cărnoase
- 6 ouă mari
- 1 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă piper negru măcinat
- 300 g spanac
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 300 g ciuperci tocate
- 100 g pesmet
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
De la fiecare rosie se taie un capacel gros; se scot miezul si semintele. Rosia se sareaza pe dinauntru si se lasa la scurs pe un prosop de hartie.
Frunzele de spanac se asaza intr-o tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie la fic potrivit, timp de 1-2 minute. Se incinge cuptorul la 175 de grade. Se unge o tava cu ulei; in restul de ulei se caleste ceapa tocata. Se adauga ciupercile si se calesc 5 minute; se adauga, spanac, pesmet, branza, sare si piper.
Se sterge fiecare rosie si se umple cu amestecul de spanac. Se asaza in tava; se aprge cate un ou in fiecare rosie si se acopera cu o folie de aluminiu.
Se coc 20-25 de minute pana cand sunt gata oule.
Oua portugheze delicioase
Pofta buna!