Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană din: varza murata, orez salbatic, ciuperci, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, busuioc. Experimentați o fuziune culinară remarcabilă cu această rețetă de sarmale de post, care combină ingredientele tradiționale românești cu influențe mediteraneene. O alegere ideală pentru cei […]
Dovlecei gratinati cu urda si porumb
PrinteazaDovlecei gratinati cu urda si porumb din: dovlecei, urda, ou, cascaval, faina, sare, piper, cimbru, ceapa verde.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 250 g urdă dulce
- 1 ou
- 50 g caşcaval ras
- 1 lingură făină
- 1/4 linguriţă sare
- 2 fire cimbru
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 4 cepe verzi
- 400 g boabe de porumb din conservă
- 1 roşie
Mod de preparare:
Se fierb dovleceii în apă cu sare 5-minute; se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie în două pe lung şi se scobesc.
Pulpa se toacă. Corăbioarele rezultate se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu.
Se amestecă urda cu caşcaval, ou, făină, cimbru tocat, sare, piper şi boabe de porumb. Se călesc în ulei încins miezul de dovlecei, ceapa verde şi roşia tăiată bucăţi.
lasă să se răcorească şi se înglobează în amestecul de brânză; se umplu dovleceii cu această compoziţie.
Se coc la cuptor 10 min., până ce se rumeneşte umplutura. Se scot şi se lasă să odihnească 10 min. înainte de servire.
Dovlecei gratinati cu urda si porumb
Pofta buna!
Sarmale de Post cu Orez Sălbatic și Ciuperci în Stil Mediteranean – O Delicatesă Vegetariană