Reteta zilei: Stridii pane

Printeaza

Stridii pane din: stridii, sare, piper, ou, faina, apa, pesmet, ulei.

Ingrediente: 

  • 8 stridii
  • sare și piper

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingura apa

Ingrediente pentru crusta:

  • 1 cană pesmet
  • ½ ceasca de faina
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se spală și se clătesc stridiile cu puțină apă sărată. Uscati cu un prosop de hârtie.

Pentru a face aluatul, bateti oul intr-un castron cu făină și apă.

Puneti pesmetul într-o farfurie si faina in alta farfurie.

Dati fiecare stridie prin faina, ou si apoi prin pesmet.

Dati la frigider timp de cel puțin 20 de minute. Se încălzește ulei intr-o cratita si se prajesc stridiile aproximativ 2 minute.

Scoateți din ulei și scurgeti pe prosoape de hârtie.

Serviti cu salata si sos dupa preferinta.

 

Stridii pane

Stridii pane

 

Pofta buna!

 

 

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb   Mod de preparare: Fierbe […]

Calcan si stridii in sos

Calcan si stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-stridii-pane html

1 comentariu

  1. Cam scumpe stridiile sa le faci pane :))) doar zic …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.