Ciupercute cu caise
PrinteazaCiupercute cu caise din: faina, unt, oua, lamaie, zahar pudra, crema de vanilie, unt, caise din compot, alune.
Ingrediente aluat:
- 500 g faina
- 350 g unt
- 2 oua
- zeama de la o lamaie
- 150 g zahar pudra
Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt, caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate
Mod de preparare:
ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama de lamaie. Framanti un aluat pe care apoi il lasi la rece.
Intinzi aluatul intr-o foaie de 1/2 cm grosime Tai cercuri mici, pe care le pui in tava unsa si le coci in cuptorul incins 6-8 minute.
Prepari crema. Freci bine si dai crema la rece. Lipesti cerculetele doua cate doua cu crema, pui cate o caisa din compot (scursa bine) si decorezi marginile cu alune sfaramate.
Pofta buna!